Werkzaamheden

Binnen en Buiten stukwerk 

 

Strakke wanden en plafonds geven een super mooie uitstraling aan uw bestaande of nieuwbouw woning. Ons team aan specialisten gaat graag bij u aan het werk om uw wensen om te zetten naar resultaat.

 

 

Er zijn veel verschillende soorten stucwerk. Hieronder vind u de verschillende soorten stucwerk wat wij voor u kunnen afwerken. 

 

 

Glad stucwerk/ Pleisterwerk: 

 

Glad stukwerk is de meest gekozen stukwerk voor de nieuwbouw woningen. Egale muren en plafonds zorgen voor een strakke uitstraling.  Met glad stucwerk / pleisterwerk maken wij uw ruwe muren en plafonds mooi vlak en egaal. Wij brengen een dun laagje gips aan van

1 a 3 mm, daarna schuren wij het glad af. Na het stuccen kunt u uw muren afwerken met behang of schilderwerk. 

Door uw muren te laten glad stuccen zorgt u voor dat u een tijdloze strakke en nette look aanbrengt. 

 

 

Behangklaar stucwerk:  

 

Behangklaar stucwerk haalt de grootste oneffenheden uit de muur, maar is minder strak dan glad stucwerk. De wanden moeten nog wel vervolgens behangen worden en is niet gereed om te schilderen. Doordat de afwerkingsniveau wat lager zijn, is deze soort stucwerk vaak wat voordeliger dan de rest van het stukwerken. 

 

 

Sierpleister :  

 

Sierpleister is ook een van de meest gekozen stukwerk. Het niet alleen stevig, maar ook een van de mooiste stukwerk. Er zijn verschillende soorten sierpleisters wat u kunt kiezen.

De meest gekozen soort sierpleister is spachtelputz, uw wand is dan kunsthars gebonden en geeft een korrelige structuur. De korreltjes in de spachtelputz zijn kleine harde granietjes van 1 tot 3 mm dikte. U kunt zelf de grootte van de korrels kiezen. 

Ander soort sierpleister is granol. Granol is een sierpleister met een grove structuur die populair was in jaren 70 / 80 . Deze stukwerk vertoont putten en groeven in willekurige richtingen in het oppervlak. Het is geschikt zowel voor de binnenmuren als buitenmuren.

Rustiekputz is ook een soort sierpleister. Spachtelputz en Rustiekputz lijken erg op elkaar, maar een spachtelputz heeft fijnere korrels. Rustiekputz wordt gemaakt met grovere korrels, wat uw wanden een grove en ruigere uitstraling geeft.  

 

 

Raapwerk :  

 

Raapwerk is niets meer dan het vlak en recht maken van wanden en plafonds met behulp van een dikke laag gips- of cementmortel. Er wordt minimaal 6 mm tot 5 cm mortel gebruikt om uw beschadigde muren te egaliseren. Door dikke laag stukwerk moet je ook rekening houden met langere droogtijd. Raapwerk wordt meestal toegepast bij het vervangen en verwijderen van een tegelmuur, badkamer of keuken. Het is van groot belang dat raapwerk waterpas wordt uitgevoerd. 

 

 

Buitengevel stukwerk:  

 

Buitenmuur van uw woning is een belangrijk aspect om uw woning in goede conditie te houden. Daarom is het van groot belang om het buiten stukwerk indien nodig te herstellen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor stucwerk op de buitenmuur als het oude stucwerk of metselwerk los zit te komen. Het stuccen van een buitenmuur wordt meestal gedaan na een gevelrenovatie en wordt meestal gedaan met cement mortel. 

 

Timmerwerk :

 

Ook voor het timmerwerk ben u bij ons op het juiste adres. U kunt contact met ons opnemen voor uw timmerwerkzaamheden. Het gaat over het vervangen, vernieuwen of renoveren van houten elementen in en rondom uw huis. U kunt ons inschakelen voor zowel buitenwerk als binnenwerk.

Wij doen voornamelijk kleine timmerwerkzaamheden zoals: cinemallwalls, het plaatsen van nieuwe kozijnen, koof ombouw, scheidingswanden, verlagen plafond, etc. 

Maar ook voor grote timmerwerk projecten van formaat kunt u op ons rekenen zoals dakopbouw, aan-  uitbouw, etc. 

 

 

 Loodgieterswerk:

 

Loodgieterswerk, zoals het aanleggen en onderhouden van verwarmingsinstallaties, sanitair, waterleidingen is vakwerk. Onze loodgieters verstaan de kunst van dit vak. Zowel het aansluiten en repareren van leidingen doen zij vakkundig. 

Wij leggen, vervangen en repareren waterafvoeren voor huishoudelijk afvalwater en van hemelwater in en rond je woning. Waterafvoer zorgt ervoor dat al het huishoudelijk afvalwater netjes wordt afgevoerd. Eerst wordt het opgevangen in je wastafel, gootsteen, douche, bad, toilet of wasmachine. Daarna loopt het weg via de riolering.

 

 

 

 Schilderswerk:

 

Naast stuc- en reparatiewerk bent u bij ons ook aan het juiste adres voor schilderwerkzaamheden. Samen kijken we graag naar welke kleur verf het beste bij uw interieur past en geven we advies over de soorten verf.

Indien u een originele kleur wenst, vragen wij u om de verf zelf aan te schaffen of het code van de verf aan ons door te geven. Dit vragen wij u om te voorkomen dat er een miscommunicatie over de kleur ontstaat.

Naast het schilderen van de muren/plafonds, schilderen wij ook het houtwerk binnens- en buitenshuis. Hierbij moet u denken aan deuren, kozijnen, trappen en plinten. 

 

 Tegelwerk:

 

Het aanbrengen van een tegels lijkt zo eenvoudig. Toch is het beter om het te laten uitvoeren door een specialist, want om de tegels goed te kunnen zetten is de juiste ondergrond van groot belang. Bergen Bouwbedrijf heeft ruime ervaring in het verwerken van tegels en plavuizen in alle maten en uitvoeringen. Wij zorgen voor de juiste behandeling van de ondergrond.